Preskocit navigáciu

Ľahká brigáda Topoľčany premenovaná


Ľahká brigáda Topoľčany premenovaná

Od 1. októbra 2006 majú ozbrojené sily SR aj 1.mechanizovanú brigádu. Pri príležitosti osláv 4. výročia vzniku ľahkej brigády v Topoľčanoch bola 12.októbra 2006 za účasti štátneho tajomníka ministerstva obrany SR Jaroslava Bašku oficiálne premenovaná topoľčianska ľahká brigáda na 1. mechanizovanú brigádu Pozemných síl.

 

„Z celého spektra úloh v rámci jej poslania čaká 1. mechanizovanú brigádu najdôležitejšia úloha – príprava mechanizovaného práporu do síl okamžitej reakcie NATO v horizonte 1 roka,“ zdôraznil Jaroslav Baška na slávnostnom nástupe v centre Topoľčian. Je potrebné pripraviť prvý mechanizovaný prápor v Nitre na afirmáciu. To znamená pokračovať vo výcviku vojakov tak, aby boli splnené požiadavky NATO. Kvalitný ale hlavne realistický výcvik je základom pre úspešnosť našich jednotiek. "Kladieme dôraz na odborný výcvik, zvládnutie cudzích jazykov, podporu fyzickej a psychickej zdatnosti vojaka," doplnil veliteľ topoľčianskej brigády brigádny generál  Stanislav Petrenec.

 

tátny tajomník Jaroslav Baška na záver zaželal príslušníkom brigády do budúcnosti „aby jednotka v novom názve symbolizovala výborný výcvik, výborné zabezpečenie, výbornú reprezentáciu doma i v zahraničí a hlavne výborné výsledky operácií, do ktorých budete nasadení.“

 

Prvú mechanizovanú brigádu, ktorej veliteľstvo sídli v meste Topoľčany, tvoria tri  mechanizované prápory v mestách Martin, Nitra a Levice, ďalej ženijná rota v Martine, prieskumná rota v Leviciach, raketometný oddiel v Rožňave, rota podpory velenia a prápor logistickej podpory v Topoľčanoch.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 13.10.2006
Čítanosť: 21010
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share