Preskocit navigáciu

Streľba vrtuľníkov vo Valaškovciach


Streľba vrtuľníkov vo Valaškovciach
Vo vojenskom výcvikovom priestore - Kamenica Nad Cirochou - letecká strelnica Valaškovce bol rozruch. Postarali sa o to tri vrtuľníky Mi-17 M, ktoré tam v dňoch 25. a 26. októbra 2011 plnili úlohy bojových strelieb na pozemné ciele.
Po pondelňajšom odchode pozemného sledu a príprave strelnice na samotnú realizáciu bojových strelieb si dva dni sadali piloti z prešovského vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša do „sedemnástok“, aby si preverili svoje strelecké zručnosti, respektíve si ich zdokonalili.
Z prešovských vrtuľníkov bolo na ničenie pozemných cieľov vo Valaškovciach odpálených 240 neriadených rakiet a vystrieľalo sa 600 nábojov z dvadsaťtri milimetrového kanóna. Po ukončení bojových strelieb bola na leteckej strelnici vykonaná prehliadka dopadovej plochy, jej pyrotechnické dočistenie a návrat pozemného sledu na útvar.
Bojové streľby na pozemné ciele skončili s celkovým hodnotením výborne . V tomto hodnotení strelieb je odzrkadlená usilovná príprava, profesionálny prístup a maximálne dodržanie bezpečnostných predpisov prešovských letcov.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2

Autor: npor. Ing. Ján DOBÁL , Foto: npor. Ing. Ľuboš BRENIŠIN - Dátum: 27.10.2011
Čítanosť: 8006
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share