Preskocit navigáciu

Najlepší poddôstojník našej brigády


Najlepší poddôstojník našej brigády

Dnes bol na veliteľstve 2. mechanizovanej brigády ocenený jej najlepší vojak hodnostného zboru  mužstva a poddôstojníkov za výcvikový rok 2011. Početná komisia zložená z veliacich poddôstojníkov jednotiek brigády vybrala spomedzi 8 nominantov dvoch najlepších, ktorí splnili požadované kritéria.
Výber prebiehal v dvoch kategóriách. Prvou bola kategória „mužstvo“ kde boli zaradení vojaci v hodnostiach vojak 2. stupňa až desiatník. V druhej kategórii súperili poddôstojníci v hodnostiach čatár až nadrotmajster.
Najlepším vojakom hodnostnej kategórie mužstvo výcvikového roka 2011 sa stal desiatnik Róbert Rozgonyi príslušník 21. zmpr Trebišov a najlepším poddôstojníkom brigády výcvikového roka 2011 sa stal rotný Mário Slančík príslušník shdo Michalovce, rozhodla o tom komisia veliteľa 2. mechanizovanej brigády.
„Stať sa najlepším poddôstojníkom brigády si vyžaduje veľa úsilia pri splnení základných hodnotených kritérií, medzi ktoré patria výborná fyzická zdatnosť a služobné hodnotenie na požadovanej úrovni. Ďalšie doplnkové kritéria, ako sú jazyková spôsobilosť nominovaných, ich účasť vo vojenských operáciách, získanie triedy vycvičenosti či ich reprezentácia Ozbrojených síl SR na verejnosti spojené s adekvátnym vojenských vystupovaním, nám napomáhajú objektívnejšie zvážiť výber toho najlepšieho poddôstojníka,“ poznamenal predseda hodnotiacej komisie štábny nadrotmajster Miroslav FERENC.
Predmetné ocenenie je jedným z prostriedkov, ktorý napomáha stimulovať profesionálne konkurenčné prostredie  v rámci 2.mechanizovanej brigády, tak ako ho definuje dlhodobý plán rozvoja OS SR. Individuálne ocenenie za príkladné plnenie služobných povinností zároveň posilňuje identifikáciu vojaka v Ozbrojených silách, poskytuje pozitívnu motiváciu a vzorový model pre služobne mladších vojakov.       
 Najlepším úprimne blahoželáme.


Najlepší poddôstojník našej brigády

Autor: DSV 2.mb, , Foto: šbnrtm.Ferenc - Dátum: 02.11.2011
Čítanosť: 10289
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share