Preskocit navigáciu

Veľvyslanec USA na návšteve v 22. mechanizovanom prápore


Veľvyslanec USA na návšteve v 22. mechanizovanom prápore
 Jeho excelencia, Veľvyslanec USA v Slovenskej republike Theodore Sedgwick, v rámci návštevy východného Slovenska navštívil  3.novembra 2011 aj 22. mechanizovaný prápor v Michalovciach. Sprevádzal ho vojenský pridelenec obrany USA podplukovník Terry Anderson a ekonomický tajomník ambasády USA Robert King.
Veliteľ práporu podplukovník  Ľubomír Kochanský informoval vzácnu návštevu vo svojom brífingu o histórii, poslaní a úlohách plnených 22. mechanizovaným práporom, ale aj o príprave vojakov na plnenie úloh vo vojenskej operácii ISAF – Afganistan. V diskusii po brífingu sme si z úst americkej strany vypočuli veľa chvály práve na slovenských vojakov, pôsobiacich v operácii ISAF v úzkej väzbe s vojakmi USA. Veľvyslanca zaujala aj statická ukážka zbraní a techniky. Na záver stretnutia si s podplukovníkom Kochanským vymenili upomienkové predmety.  

Veľvyslanec USA v 22.mprVeľvyslanec USA v 22.mprVeľvyslanec USA v 22.mprVeľvyslanec USA v 22.mprVeľvyslanec USA v 22.mprVeľvyslanec USA v 22.mprVeľvyslanec USA v 22.mpr

Autor: npor. Michal Vajda , Foto: npor. Michal Vajda - Dátum: 04.11.2011
Čítanosť: 10176
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share