Preskocit navigáciu

Antropoid - súťaž elitných jednotiek


V dňoch 4. - 6. septembra 2007 sa v okolí Žiliny koná medzinárodná súťaž - výsadkársky viacboj Antropoid. Na 12. ročníku súťaže si svoje sily zmerajú päťčlenné súťažné hliadky z Belgicka (2 x), Česka, Chorvátska, Poľska, Slovenska (4 x) a Ukrajiny. Súťaž sa koná pod záštitou ministra obrany SR Františka Kašického.

 

tart súťaže je v stredu 5. septembra 2007 o 7,00 hod. v priestore Žilina – Hradisko (vzlety vrtuľníka). Cieľ bude v Kamennej Porube, kde sa uskutočnia streľby jednotlivcov na streleckom parkúre (6. septembra 2007 od 7,00 do 11,00 hod.). Trať 12. ročníka súťaže Antropoid je vedená po trase Jablonové – Hlbocké vodopády – Súľov – Rajec – Kamenná Poruba. Trasa má celkom 15 kontrolných bodov rozmiestnených na 45 kilometroch. Rozdelená je do dvoch etáp – denná etapa má dĺžku 25 km a 8 kontrolných bodov, nočná etapa má dĺžku 20 km a 7 kontrolných bodov. Vyhodnotenie súťaže Antropoid sa bude konať vo štvrtok 6. septembra 2007 o 18,00 hod. v Panorama Bare hotela Holiday Inn v Žiline.

 

Antropoid je súťaž organizovaná pre príslušníkov elitných vojenských jednotiek špeciálnych síl a špecializovaných policajných jednotiek a jej organizátorom sú 5. pluk špeciálneho určenia a Veliteľstvo pozemných síl ozbrojených síl Slovenskej republiky. Obsahom súťaže je súbor vojensko-odborných disciplín, charakteristických pre činnosť prieskumných jednotiek a jednotiek špeciálnych síl.

 

Cieľom aktivity je pripomenúť a ďalej rozvíjať tradície výsadkových prieskumných jednotiek a jednotiek špeciálneho určenia, demonštrovať ich pripravenosť, upevňovať profesnú súdržnosť a tým ďalej rozširovať spoluprácu v rámci európskych a transatlantických štruktúr.

 

Autor: MO SR - Dátum: 3. septembra 2007



Autor: Turčan Ján - Dátum: 04.09.2007
Čítanosť: 15931
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share