Preskocit navigáciu

Antropoid 2007 odštartoval


Antropoid 2007 odštartoval

Uctením si pamiatky plukovníka in memoriam Jozefa Gabčíka a položením venca k jeho pamätníku počas slávnostného nástupu bol v utorok 4. septembra 2007 o sedemnástej hodine oficiálne zahájený 12. ročník medzinárodného výsadkárskeho viacboja Antropoid.

 

Veliteľ 5. pluku špeciálneho určenia podplukovník generálneho štábu Ľubomír ebo privítal súťažiacich z Belgicka, Česka, Chorvátska, Poľska, Ukrajiny a hostiaceho Slovenska.

 

Veliteľ Pozemných síl ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Milan Maxim vo svojom príhovore zaželal súťažiacim veľa výsadkárskeho šťastia a vyslovil prianie, „aby sa rovnako, ako tu všetci stojíme teraz, stretli i vo štvrtok na vyhlásení výsledkov, teda všetci zdraví a bez vážnejších zranení“.

 

Od sobotňajšieho príchodu do Žiliny sa súťažné hliadky zúčastnili na technickom brífingu, kde bolo vyžrebované štartovné poradie. Súťažiaci tiež absolvovali pozemnú výsadkovú prípravu, zoskoky padákom OVP 80, streľby zo samopalu UMP H&K 9 mm Luger, inštruktáž k používaniu mínohľadačky a k lezeckým technikám.

 

Antropoid je súťaž organizovaná pre príslušníkov elitných vojenských jednotiek špeciálnych síl a špecializovaných policajných jednotiek a jej organizátorom sú 5. pluk špeciálneho určenia a Veliteľstvo pozemných síl ozbrojených síl Slovenskej republiky. Koná sa pod záštitou ministra obrany SR Františka Kašického. Súťažiaci si v boji o putovný pohár ministra obrany Slovenskej republiky počas dvanásteho ročníka zmerajú svoje sily v dennej a nočnej etape s celkovou dĺžkou 45 kilometrov na 15 kontrolných bodoch a na streleckom parkúre.

 

Autor: MO SR, foto: MO SR - Mário Pažický - Dátum: 4. augusta 2007


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 05.09.2007
Čítanosť: 15715
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share