Preskocit navigáciu

Žilinskí výsadkári opäť pod Generálnym štábom


Žilinskí výsadkári opäť pod Generálnym štábom

Vo štvrtok 13. septembra 2007 bol počas slávnostného nástupu príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline podpísaný veliteľom Pozemných síl ozbrojených síl SR generálmajorom Milanom Maximom a náčelníkom štábu riadenia operácii G OS SR generálmajorom Jaroslavom Vývlekom Protokol o odovzdaní 5. pluku špeciálneho určenia z podriadenosti Veliteľstva pozemných síl OS SR do podriadenosti štábu riadenia operácií G OS SR. Žilinskí výsadkári sa tak po dvoch rokoch opätovne dostali pod priame velenie Generálneho štábu OS SR.

 

Veliteľ pozemných síl Maxim vo svojom príhovore zdôraznil, že pozemné sily strácajú dnešným dňom špeciálnu spôsobilosť, ktorú bol 5. pluku špeciálneho určenia schopný zabezpečiť. „Pozemné sily strácajú špeciálny útvar, profesionálne pripravený na plnenie zverených úloh. Vysokú pripravenosť počas dvoch rokov dokázali jeho príslušníci nielen v operáciách pod velením OSN a NATO, ale aj pri spolupráci s Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru pri pátraní po mimoriadne nebezpečných páchateľoch v novembri 2006 v Polomke,“ konštatoval Maxim.

 

Veliteľ 5. pluku špeciálneho určenia podplukovník generálneho štábu Ľubomír ebo očakáva, že návrat do podriadenosti Generálneho štábu OS SR prinesie pružný systém, ktorý bude jednoznačný a bez veliteľských prvkov, ktoré by mohli brániť prechodu informácií a pružnosti velenia.

 

Autor: OS SR, foto: OS SR - Dátum: 13. septembra 2007


FotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 14.09.2007
Čítanosť: 13964
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share