Preskocit navigáciu

Sliačania odmenili študentov z Banskej Bystrice


Sliačania odmenili študentov z Banskej Bystrice

Odmenou za vynikajúce študijné výsledky  pre študentov Odborného učilišťa Viliama Gaňu v Banskej Bystrici bola ich návšteva v zmiešanom krídle Sliač, kde pre nich príslušníci krídla pripravili 15. decembra 2011 ukážky psovodov, biologickej ochrany letiska a statickú ukážku leteckej techniky.

Študenti odmeňovali potleskom výkony vojenskej kynológie - poslušnosti a obrany služobného psa CENTA, ktorého predviedla zam. Evka ŠIŠKOVÁ a figurant kpt. Peter ŠOLTÉS. S veľkým záujmom využili možnosť vyskúšať si Ringo – oblek figuranta, ako aj potrénovať najmladšieho štvornohého „príslušníka“ zk Sliač.

Čat. Marián HRONEC upútal pozornosť študentov predstavením sokola rároha SÁRY, ktorý sa pod jeho vedením významne podieľa na biologickej ochrane letiska Sliač.

Na študentov ešte čakali lietadlá L- 39 a MiG – 29, ktoré im ochotne prezentovali por. Martin ŠIRKO, por. Peter MACKO, rtn. Igor MORAVČÍK a des. Ľubomíra ŠKOLNÍKOVÁ.

Aj napriek chladnému počasiu sa celé dopoludnie nieslo  v príjemnej atmosfére a všetci zúčastnení si vďaka sústredenému a profesionálnemu výkonu príslušníkov zk Sliač odniesli nzabudnuteľné dojmy a zážitky.


Sliačania odmenili študentov z Banskej BystriceSliačania odmenili študentov z Banskej BystriceSliačania odmenili študentov z Banskej BystriceSliačania odmenili študentov z Banskej Bystrice

Autor: Petra Bélová , Foto: autor - Dátum: 16.12.2011
Čítanosť: 13962
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share