Preskocit navigáciu

Veliteľ pozemných síl sa živo zaujíma o prípravu jednotiek do Afganistanu


Veliteľ pozemných síl sa živo zaujíma o prípravu jednotiek do Afganistanu

Dnes v skorých ranných hodinách navštívil veliteľstvo 2.mb  veliteľ PS OS SR genmjr. Ing. Ján SALAGANIČ na svojej ceste do posádky Trebišov za účelom preverenia pripravovanej jednotky  na nasadenie  do vojenskej operácie ISAF v marci 2012.
 Podrobné informácie o príprave marcovej rotácie, ktorá je už vo finálnej etape podal veliteľovi PS OS SR  na informačnom brífingu veliteľ brigády plk.gšt. Ing Karol NAVRÁTIL. Boli spomenuté všetky rozhodujúce úlohy  v etapách výcviku a spôsob ich realizácie. Hlavný dôraz  bol položený na vykonanie  taktického cvičenia  s bojovou streľbou, kde si jednotka reálne precvičila úroveň svojich spôsobilosti  ako celok v  imitovaných podmienkach, no veľmi podobným podmienkam v operácii.   Keďže jednou z hlavných priorít  brigády  v tomto roku je opäť medzinárodný krízový manažment  teda príprava jednotiek  do zahraničných operácií predostrel v rámci brífingu veliteľ brigády aj zámer prípravy ďalšej rotácie – jún 2012, ktorej výcvik začína už tento mesiac.                                    
  Veliteľ PS SO SR sa živo zaujímal o výcvik pripravovanej jednotky, hlavne o výcvik jednotlivcov s osobnými zbraňami a tiež predniesol aktuálne informácie o zmenách v príprave ďalších rotujúcich jednotiek,  na ktoré  bude brigáda flexibilne reagovať. 

  „Prostredníctvom veliteľa brigády manažujete túto oblasť na veľmi dobrej úrovni, preto nepoľavte vo svojej svedomitosti a náročnosti na pripravované jednotky. Nespoliehajte sa, ale preverujte. Zapracujte  praktické skúsenosti získané v operáciách  do prípravného výcviku jednotiek, aby sme sa poučili z prípadných chýb, ktoré sa pri plnení úloh v operáciách vyskytli. Šťastie praje pripraveným.  Vážení, plne vám dôverujem pri plnení tejto priority, “ vyjadril v závere svoju spokojnosť a dôveru genmjr. SALAGANIČ.

 


Návšteva veliteľa PS OS SR u 2.mbNávšteva veliteľa PS OS SR u 2.mbNávšteva veliteľa PS OS SR u 2.mb

Autor: npor Ing. Jana Téglašiová - DSV 2.mb , Foto: DSV 2.mb - Dátum: 13.01.2012
Čítanosť: 9785
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share