Preskocit navigáciu

Jazyková príprava pred vyslaním do misií


Jazyková príprava pred vyslaním do misií

Dňom 9. januára 2012 bola v priestoroch Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície vo Vlkanovej zahájená trojtýždňová jazyková príprava anglického jazyka.

Do lavíc zasadlo dvadsaťdva vojenských policajtov, ktorí budú v blízkej budúcnosti vyslaní na plnenie náročných úloh mimo územia Slovenskej republiky do mierovej misie UNFICYP na Cypre a do operácie ISAF na územní Afganistanu. Garanciu kvalitnej lektorskej činnosti prevzal Jazykový inštitút Ozbrojených síl SR, ktorého lektori sa zamerali hlavne na najpoužívanejšie anglické frázy pri bežnom rozhovore. Oblasť odbornej terminológie vyučovali nrtm. Martin Mankovič /Útvar Vojenskej polície Banská Bystrica/ a rtm. Jozef Kmeť /Útvar Vojenskej polície Topoľčany/, ktorí majú bohaté osobné skúsenosti z operácie ISAF v Afganistane.

Účastníci si takúto formu intenzívnej jazykovej prípravy veľmi pochvaľovali a dúfajú, že nebola posledná pred ich odchodom do misií.


Jazyková príprava pred vyslaním do misiíJazyková príprava pred vyslaním do misiíJazyková príprava pred vyslaním do misií

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 25.01.2012
Čítanosť: 20126
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share