Preskocit navigáciu

Veliteľ pozemných síl zavítal do Martina


Veliteľ pozemných síl zavítal do Martina

Dňa 8. februára 2012 navštívil Veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Ján SALAGANIČ v sprievode zástupcu Veliteľa 1. mechanizovanej brigády Topoľčany plukovníka Zoltána IBOŠA 11. mechanizovaný prápor (11.mpr) v Martine.
Na úvod návštevy objasnil zástupca veliteľa 11.mpr major Alexander SCHOBER za účasti hlavných funkcionárov štábu a jednotiek 11.mpr v informačnom briefingu hlavné úlohy a ciele, ktoré čakajú prápor vo výcvikovom roku 2012 , spôsob plnenia úloh po jednotlivých oblastiach ako aj aktuálny stav, požiadavky a problémy s ktorými sa prápor stretáva. V závere briefingu Veliteľ pozemných síl poukázal na smerovanie a ciele ktoré sú pred Martinský prápor postavené a vyčlenil priestor aj na diskusiu s príslušníkmi štábu a jednotiek práporu. Následne vykonal generálmajor SALAGANIČ prehliadku parku techniky 11.mpr, kde sa zaujímal o priestory parku, stav a počty všetkých druhov techniky jednotiek práporu, ktoré mu doložili technici jednotiek v súčinnosti s náčelníkom logistiky kapitánom Petrom ŠIMIGOM a náčelníkom parku techniky práporčíkom Richardom MELÁROM. Na záver návštevy vykonal Veliteľ Pozemných síl prehliadku priestorov roty bojového zabezpečenia 11.mpr, kde sa okrem priestorov jednotky zaujímal hlavne o stav zbrojného skladu jednotky ako aj o dodržiavanie predpisov pri jeho vedení a odbornú pripravenosť príslušníkov práporu zodpovedných za sklad zbraní jednotky. Po pracovnom obede sa Veliteľ pozemných síl rozlúčil a opustil priestor kasární Podháj za daľšími pracovnými povinnosťami.


Veliteľ pozemných síl zavítal do MartinaVeliteľ pozemných síl zavítal do MartinaVeliteľ pozemných síl zavítal do MartinaVeliteľ pozemných síl zavítal do MartinaVeliteľ pozemných síl zavítal do Martina

Autor: npor. Ing. Marián SMOLKA , Foto: npor. Ing. Marián SMOLKA - Dátum: 08.02.2012
Čítanosť: 11418
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share