Preskocit navigáciu

Voda pre Plavnicu


Voda pre Plavnicu
   Už od 8.2.2012 bola v obci Plavnica vyhlásená mimoriadna situácia. Vplyvom dlhotrvajúcich extrémnych mrazov s nedostatkom vody vo vodovodnom systéme vodného zdroja Jakubianka, na ktorý je napojená aj obec Plavnica, došlo k poruchám na rozvodnej vodovodnej sieti a tým k prerušeniu dodávky vody do obce. Tak zostalo vyše 1500 obyvateľov bez vody.
 
   Po tom, čo mrazivé počasie neustúpilo a problém s nedostatkom vody neprestal, na základe Operačného rozkazu Náčelníka generálneho štábu OS SR k vyčleneniu síl a prostriedkov na podporu orgánov verejnej správy "Pitná voda 2012",  bola dňa 14.2.2012 obci poskytnutá cisterna T-815 CKV-7 CITRA, ktorá prvé dni  zásobovala obyvateľov obce pitnou vodou priamo z jej ulíc. Teraz však spolu s vozidlom a posádkou Hasičského a záchranného zboru vodu privážajú a dopúšťajú do vodojemu, ktorým sa táto voda rozvádza ďalej do obce. Vodojem má 500 m³ naša cisterna 7 m³, podobne aj cisterna hasičov. 
   Počasie v Prešove nenasvedčovalo, že by mali vzniknúť nejaké problémy na našej ceste doplniť PHM do cisterny. Všetky prístupové cesty do tejto oblasti boli neprejazdné a tak sme cestu, ktorá by inak trvala cca 1 hod. zvládli za 4 hod.
   Čakal nás tam skutočne akoby iný svet. Sneženie, silný vietor a naši vojaci. Odovzdali sme im materiál, ktorý potrebovali a doplnili PHM. V tomto počasí naši PrV od 7,00 hod. ráno do 21,00 hod. večer s krátkou prestávkou na obed dopĺňajú vodojem. Včera sa im podarilo doplniť vodojem 42 m³ vody. Problém na vodojeme stále nie je odstránený. A kto vie, kedy bude.
Mnohý obyvatelia Slovenska sa pýtajú , kde sú vojaci, keď máme problém? Naša posádka v Plavnici je dôkazom, že sme tu! Sme tu pre občanov našej krajiny. Sme tu, aby sme pomáhali s problémami, ktoré nám prinášajú klimatické podmienky. A v Plavnici, aspoň tí, s ktorými sme sa stretli, sú hrdí, že sú tam naši vojaci. A ja sa k nim neochvejne pripájam.

Voda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre PlavnicuVoda pre Plavnicu

Autor: por. Vlasta Kovaľová prlogp, npor. Ing. Jana Téglašiová 2.mb , Foto: slob. Jaroslav Adamkovič - Dátum: 17.02.2012
Čítanosť: 9939
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share