Preskocit navigáciu

Výročná spomienka na zosnulého kolegu a stretnutie s jeho rodinou


Výročná spomienka na zosnulého kolegu a stretnutie s jeho rodinou

25. februára 2012 uplynul rok od okamihu, kedy tragicky zahynul náš kolega, príslušník Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády rotný Stanislav KOZÁK.
Pri tejto smutnej príležitosti najbližší kolegovia nebohého, príslušníci oddelenia personálneho manažmentu a štábny kaplán Veliteľstva 2.mb, v obci Jakubovany na jeho hrob uložili kytičku kvetov, zapálili plamienky sviec a v modlitbe a chvíľke ticha vzdali česť pamiatke svojho kolegu.
Po skončení pietneho aktu mjr. Jozef MOLČAN, kpt. Jozef DŽAMBA, rtn. Anton PAPCUN a rtn. Kvetoslav BOCHNOVIČ navštívili manželku, mamku a synov nebohého Stanislava KOZÁKA. Síce so slzami v očiach, ale s radosťou v srdci najbližšia rodina nebohého privítala bývalých kolegov svojho manžela, otca, syna a tešili sa, že vojaci nezabudli na svojho kamaráta.
Podelená bolesť, polovičná bolesť, hovorí múdre staré príslovie. Aj keď nie je v moci človeka sňať z druhého ťarchu, ktorú mu nadelil životný osud, povzbudivým slovom, záujmom o ťažko skúšaného a skromnou materiálnou pomocou je možné pomôcť niesť druhému jeho životnú ťarchu. Preto v mene veliteľa 2.mb mjr. Jozef MOLČAN odovzdal rodine Kozákovej skromný finančný príspevok venovaný z výťažku tomboly tohtoročného posádkového plesu veliteľa 2.mb a príspevok dobrovoľných darcov z veliteľstva 2.mb.
Aj touto cestou manželka nebohého vyslovuje veľké ĎAKUJEM!
Aj keď rodina prišla o manžela a otca a neobchádzajú ich ani iné neľahké skúšky, Kozákovi to znášajú statočne. Veď v lete minulého roku sa osud znova pokúsil zahrať s ich rodinou, kedy jeden zo synov musel postúpiť dve náročné operácie, ktoré boli sprevádzané dlhodobou rekonvalescenciou na lôžku a o barlách. Tento životný príbeh však pre rodinu Kozákovu nateraz skončil šťastne.


Výročná spomienka na zosnulého kolegu a stretnutie s jeho rodinouVýročná spomienka na zosnulého kolegu a stretnutie s jeho rodinou

Autor: mjr. Michalov , Foto: rtn. Bochnovič - Dátum: 29.02.2012
Čítanosť: 14220
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share