Preskocit navigáciu

Vojenský nástup pred plnením úloh v operácii ISAF v Afganistane


Vojenský nástup pred plnením úloh v operácii ISAF v Afganistane
V poradí už osemnásta rotácia príslušníkov ozbrojených síl mala dňa 9. marca 2012 vojenskú rozlúčku pred odchodom k plneniu úloh mimo územia Slovenskej republiky v operácii ISAF v Afganistane. Spomínaná vojenská rozlúčka sa uskutočnila za prítomnosti veliteľa 2. mechanizovanej brigády – plk. Ing. Karola NAVRÁTILA v priestoroch 21. zmiešaného mechanizovaného práporu v Trebišove. Vojenskej rozlúčky sa zúčastnil veliteľ pozemných síl OS SR - generálmajor Ing. Ján SALAGANIČ, ktorý vo svojom príhovore rotujúcim jednotkám vyslovil svoju dôveru pri reprezentovaní Slovenskej republiky počas nasadenia.
Do priestoru nasadenia, teda hlavne do Kandaháru a Tarin Kowtu v Afganistane spolu odíde plniť úlohy 147 profesionálnych vojakov prevažne z podriadenosti 2. mechanizovanej brigády. Okrem plnenia strážnych úloh na vstupných kontrolných bodoch v uvedených medzinárodných základniach budú dvaja profesionálni vojaci spomínanej osemnástej rotácie zabezpečovať plnenie úloh v skupinách provinčných rekonštrukčných tímoch a ďalší štyria vojaci budú pôsobiť priamo vo veliteľstve operácie ISAF. Z uvedeného počtu je 106 profesionálnych vojakov priamo z podriadenosti 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov, ktorý zabezpečoval výcvik v poradí už tretej rotácie pre uvedenú operáciu s veľmi dobrým hodnotením, k čomu mal možnosť využiť praktické poznatky riadiacich jednotlivých etáp výcviku priamo zúčastnených profesionálnych vojakov pôsobiacich v tejto operácii v minulom období.

Rozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAFRozlúčka s 18. rotáciou k plneniu úloh ISAF

Autor: npor. PhDr. Rastislav KENTOŠ , Foto: slob. Ľuboš GERGÉLY - Dátum: 09.03.2012
Čítanosť: 11635
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share