Preskocit navigáciu

Začala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotky


Začala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotky

   Nazbierané teoretické poznatky z predchádzajúcej etapy stmeľovacieho výcviku  začala 1. a 3. strážna čata uplatňovať v praxi už od 12. marca v priestore posádkovej strelnice a cvičiska  v Ruskej Novej Vsi, kde  je vybudovaný komplex vstupnej brány ECP-5. 
 Tento priestor bude najbližšie 3 týždne pre strážnu jednotku reálnym priestorom nasadenia počas jej spoločného sústredeného výcviku.
   V prvej časti sústredeného výcviku veliteľ SJ npor. Jozef DURKOT položil dôraz na precvičovanie jednotlivých čiastkových činnosti na vstupnej bráne ECP-5 ako celku komplexne. V doterajšom výcviku  boli tieto čiastkové činnosti precvičované jednotlivo s cieľom vytvoriť u jednotlivcov správne drilové zručnosti. Súčasná etapa výcviku preverí nielen súčinnosť medzi jednotlivými časťami komplexu vstupnej brány ECP-5, ale aj časovú náročnosť pri zladení ich činnosti. Okrem precvičovania taktickej činnosti na ECP-5  absolvujú príslušníci SJ odbornú prípravu pod gesciou inštruktorov ženijného práporu Sereď, ktorých úlohou je prakticky pripraviť družstvá SJ na činnosť pri detekovaní nástražných výbušných systémov (IED) počas patrolovania v blízkom vonkajšom perimetri zatiaľ imitovanej základne. Rovnako si precvičia ďalšie možné postupy prieskumu okolia po zistení IED počas presunu konvoja.
    Druhú časť sústredeného výcviku vyplní taktické cvičenie s bojovou streľbou pod názvom „NEDOBYTNÁ BRÁNA“, kde bude strážna jednotka plniť úlohy v plnom bojovom tempe v čo najidentickejších podmienkach z priestoru operácie ISAF, kde sa preverí ich reakcia a  psychické zaťaženie na nepredvídané situácie.

Ďalšie fotografie zo spoločného sústredeného výcviku SJ



Autor: npor. Ing. Jana Téglašiová - SD 2.mb , Foto: autor - Dátum: 14.03.2012
Čítanosť: 9821
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share