Preskocit navigáciu

Začala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotky


Začala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotky

Nazbierané teoretické poznatky z predchádzajúcej etapy stmeľovacieho výcviku začala 1. a 3. strážna čata uplatňovať v praxi už od 12. marca v priestore posádkovej strelnice a cvičiska v Ruskej Novej Vsi, kde je vybudovaný komplex vstupnej brány ECP-5.
Tento priestor bude najbližšie 3 týždne pre strážnu jednotku (SJ) reálnym priestorom nasadenia počas jej spoločného sústredeného výcviku.
V prvej časti sústredeného výcviku veliteľ SJ npor. Jozef Durkot položil dôraz na precvičovanie jednotlivých čiastkových činností na vstupnej bráne ECP-5 ako celku komplexne. V doterajšom výcviku boli tieto čiastkové činnosti precvičované jednotlivo s cieľom vytvoriť u jednotlivcov správne návykové zručnosti. Súčasná etapa výcviku preverí nielen súčinnosť medzi jednotlivými časťami komplexu vstupnej brány ECP-5, ale aj časovú náročnosť pri zladení ich činnosti. Okrem precvičovania taktickej činnosti na ECP-5 absolvujú príslušníci SJ odbornú prípravu pod gesciou inštruktorov ženijného práporu Sereď, ktorých úlohou je prakticky pripraviť družstvá SJ na činnosť pri detekovaní nástražných výbušných systémov (IED) počas patrolovania v blízkom vonkajšom perimetri zatiaľ imitovanej základne. Rovnako si precvičia ďalšie možné postupy prieskumu okolia po zistení IED počas presunu konvoja.
Druhú časť sústredeného výcviku vyplní taktické cvičenie s bojovou streľbou pod názvom „ NEDOBITNÁ BRÁNA“, kde bude strážna jednotka plniť úlohy v plnom bojovom tempe v čo najidentickejších podmienkach z priestoru operácie ISAF, kde sa preverí ich reakcia a psychické zaťaženie na nepredvídané situácie.


Začala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotkyZačala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotkyZačala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotkyZačala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotkyZačala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotkyZačala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotkyZačala ďalšia etapa výcviku strážnej jednotky

Autor: 2. mechanizovaná brigáda , Foto: 2. mechanizovaná brigáda - Dátum: 15.03.2012
Čítanosť: 9592
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share