Preskocit navigáciu

Samostatný štábny nácvik FORT PRIBINA 2012


Samostatný štábny nácvik FORT PRIBINA 2012

V dňoch 15. - 16. marca 2012 pokračovali príslušníci štábu 12. mechanizovanej prápornej skupiny (12. mprsk) v plánovaní operácie v rámci dvojdňového samostatného štábneho nácviku. Samostatný štábny nácvik „FORT PRIBINA 2012“ (SŠN) bol vykonaný na tému 12.mprsk ako súčasť mechanizovanej brigádnej skupiny Ozbrojených síl Slovenskej republiky vo vojenskom ťažení NATO na podporu mieru. SŠN sa konal v priestoroch centra štábnych nácvikov 12. mechanizovaného práporu (12. mpr) v Nitre.
Zamestnanie bolo rozdelené na viacero častí. Na úvod boli cvičiaci oboznámení s organizáciou zamestnania prostredníctvom náčelníka štábu majora Jána KAVANA. Ďalej náčelník štábu vydal cvičiacim úlohy k dopracovaniu analýzy úlohy ku ktorej bol vykonaný brífing číslo II. Po jeho ukončení boli spracované varianty bojovej činnosti. V rámci štábneho nácviku sa cvičiaci zároveň zdokonalili v príprave hlásení podľa štandardov NATO, k čomu bol využitý automatizovaný systém velenia a riadenia C2-SYS. Varianty bojovej činnosti boli predstavené veliteľovi práporu podplukovníkovi Petrovi ONDREJKOVI počas brífingu číslo III, ktorý bol vykonaný v druhý deň cvičenia. Štábny nácvik bol tiež využitý na dopracovanie stálych operačných postupov (SOP) príslušníkmi štábu 12.mprsk.
Príslušníci štábu 12. mpr pripravujúci sa na záverečné certifikačné cvičenie v mesiaci október 2012 ako súčasť 12. mechanizovanej práporovej skupiny všetky úlohy splnili na požadovanej úrovni.


Samostatný štábny nácvik FORT PRIBINA 2012Samostatný štábny nácvik FORT PRIBINA 2012Samostatný štábny nácvik FORT PRIBINA 2012Samostatný štábny nácvik FORT PRIBINA 2012

Autor: 12. mechanizovaný prápor , Foto: 12. mechanizovaný prápor - Dátum: 16.03.2012
Čítanosť: 8806
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share