Preskocit navigáciu

Masky a skúmavky vymenili za granáty


Masky a skúmavky vymenili za granáty
Vo vojenskom výcvikom priestore Lešť od 2. do 5. apríla 2012 až 5.4.2012 v rámci vševojskovej prípravy rožňavskí  chemici vymenili jemnú prácu so skúmavkami za hádzanie ručných granátov.
Odstrániť strach a nervozitu pomohla poctivá príprava na zamestnanie ale potrebný rešpekt bolo vidieť na všetkých zúčastnených. Vojaci čakali jednotlivo v okope s granátom v ruke na povel riadiaceho „Granáty pripraviť!“ a následný povel: „Granáty!“, po ktorom už hádzali granát do stanoveného priestoru. Nakoľko nie je hodnotená tento krát vzdialenosť, ale presnosť, nie všetci dostali hodnotenie výborne.
Samozrejme  ženy v jednotkách nie sú ochudobnené o tento zážitok a  nežné pohlavie v osobe poručíčky Noémi Mikleovej neostalo ani zďaleka zahanbené. Napriek tomu, že to boli jej prvé skúsenosti s hádzaním granátu, dosiahla hodnotenie výborne.
Celé zamestnanie trvá štyri dni, kde sa vystriedajú všetky jednotky práporu. Ústne vyhodnotenie hádzania ručných granátov bude vykonané ešte pred odchodom na sviatočné dni, tak aby vojaci odchádzali s pocitom veľmi dobre vykonanej práce. 

Masky a skúmavky vymenili za granátyMasky a skúmavky vymenili za granáty

Autor: nrtm. Hruška prRCHBO , Foto: nrtm. Hruška prRCHBO - Dátum: 04.04.2012
Čítanosť: 9060
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share