Preskocit navigáciu

Povýšenie - míľnik v kariére vojaka


Povýšenie - míľnik v kariére vojaka

Dnes 30.4.2012 opäť ožila sieň cti a tradícií veliteľstva  brigády  pri príležitosti slávnostného aktu povýšenia  niekoľkých profesionálnych vojakov brigády. 
 Veliteľ brigády plukovník gšt. Karol Navrátil spolu s veliacim poddôstojníkom brigády  štábnym nadrotmajstrom Miroslavom Ferencom povýšili 5 profesionálov do vyššej vojenskej hodnosti a tak im umožnili o krok postúpiť vo vojenskej kariére. Z hodnostného zboru dôstojníkov prijal hodnosť „nadporučík“ poručík Štefik, a aj pre rotmajstra Róbetra Tótha, rotmajstra Vojtecha Demčáka a čatára Miroslava Jarkovského bude tento deň motiváciou k ďalšiemu rozvoju  a tak postupu v  kariére vojaka. Pre desiatnika Mareka Kapalka je tento deň ustanovenia do hodnosti „čatár“ rovnako vstupom do hodnostného zboru poddôstojníkov.
 Pri tejto slávnostnej príležitosti veliteľ brigády plukovník Navrátil poďakoval za službu v ozbrojených silách nadrotmajstrovi Jaroslavovi Krausovi, pre ktorého je tento deň po 20 rokoch služby posledným vo vojenskej rovnošate.


Ceremoniál povýšenia u 2.mbCeremoniál povýšenia u 2.mbCeremoniál povýšenia u 2.mbCeremoniál povýšenia u 2.mb

Autor: npor. Janka Téglašiová - 2.mb , Foto: npor. Janka Téglašiová - Dátum: 30.04.2012
Čítanosť: 10789
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share