Preskocit navigáciu

Bieloruský Inšpekčný tím navštívil Veliteľstvo pozemných síl v Trenčíne


Bieloruský Inšpekčný tím navštívil Veliteľstvo pozemných síl v Trenčíne

Predstavitelia Bieloruska zavítali dňa 16. mája 2012 v rámci vyhodnocovacej návštevy podľa VD’11 (Viedenský dohovor 2011 o rokovaniach pre posilnenie dôvery a bezpečnosti) na Veliteľstvo pozemných síl OS SR do Trenčína.
Štvorčlennú návštevu na veliteľstve prijal náčelník odboru rozvoja spôsobilostí Veliteľstva pozemných síl plukovník JUDr. Milan Mezovský. V rámci vstupného brífingu im objasnil hlavné spôsobilosti pozemných síl, organizačnú štruktúru, hlavné výcvikové úlohy na rok 2012, ako aj participáciu Slovenskej republiky v medzinárodnom krízovom manažmente.
Súčasťou trojdňového programu vyhodnocovacej návštevy bola aj kontrola veliteľstva 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch uskutočnená 15. mája, kde si okrem vstupnej informácie podávanej náčelníkom štábu prezreli predstavitelia Bieloruska ukážku novozavedenej výzbroje a techniky.
Vyslaní príslušníci Bieloruska vykonávajú návštevu útvarov a zväzkov pozemných síl v súlade s VD ’11, podľa ktorého sa účastnícke štáty OBSE (Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe) zaviazali každoročne si vymieňať informácie o svojich vojenských silách týkajúce sa vojenskej organizácie, živej sily a hlavných zbraňových systémov a techniky.


Bieloruský Inšpekčný tím navštívil Veliteľstvo pozemných síl v Trenčíne Bieloruský Inšpekčný tím navštívil Veliteľstvo pozemných síl v Trenčíne Bieloruský Inšpekčný tím navštívil Veliteľstvo pozemných síl v Trenčíne

Autor: VePS , Foto: VePS - Dátum: 16.05.2012
Čítanosť: 9034
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share