Preskocit navigáciu

Náčelník generálneho štábu OS SR navštívil 2.mechanizovanú brigádu


Náčelník generálneho štábu OS SR navštívil 2.mechanizovanú brigádu


 V dňoch 15.-16.5.2012 navštívil 2. mechanizovanú brigádu náčelník generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek v rámci svojej pracovnej návštevy.
 V prešovskej posádke na letisku vrtuľníkového krídla privítal generálporučíka Vojteka veliteľ pozemných síl generálmajor Ján SALAGANIČ spolu s veliteľom 2.mb plukovníkom gšt. Karolom Navrátilom a veliteľom vrtuľníkového krídla plukovníkom Miroslavom Korbom.
 Generálporučík Vojtek svoju dvojdňovú návštevu na východe Slovenska začal na veliteľstve 2.mechanizovanej brigády, kde mu veliteľ brigády v krátkom brífingu predstavil rozhodujúce úlohy, za ktoré bola brigáda zodpovedná v minulom roku a taktiež bol oboznámený s úlohami a cieľmi na tento výcvikový rok. Počas brífingu sa náčelník generálneho štábu zaujímal o možnosti a spôsoby zefektívnenia vynakladania finančných prostriedkov.
 V rámci návštevy veliteľstva náčelník generálneho štábu navštívil i riaditeľstvo Komplexného štábneho nácviku (KŠN), ktorý v týchto dňoch prebieha na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigády pod názvom Spoločný cieľ 2012. Riadiaci KŠN plukovník gšt. Ján Bujňák predstavil zámer, ciele a úlohy nácviku a generálporučíka Vojteka informoval o aktuálnej situácii.
 V popoludňajších hodinách si náčelník generálneho štábu osobne pozrel poľné miesto velenia 2.mechanizovanej brigády, ktoré je v rámci KŠN situované v priestoroch Sokolovských kasárni v Prešove. 
 Okrem spomínaných útvarov generálporučík Vojtek navštívili i prápor logistickej podpory 2. mechanizovanej brigády, posádkovú strelnicu Ruská Nová Ves a vrtuľníkové krídlo, kde mu velitelia jednotlivých útvarov odprezentovali  brífingy a predstavili priestory a vybrané druhy techniky. Náčelník generálneho štábu pokračoval vo svoje pracovnej návšteve v posádkach Trebišov a Michalovce kde navštívil aj ďalšie priamo podriadené prápory prešovskej brigády.


Návšteva NGŠ OS SR v prešovskej posádkeNávšteva NGŠ OS SR v prešovskej posádkeNávšteva NGŠ OS SR v prešovskej posádkeNávšteva NGŠ OS SR v prešovskej posádkeNávšteva NGŠ OS SR v prešovskej posádke 2Návšteva NGŠ OS SR v prešovskej posádke 2

Autor: VePS, 2.mb , Foto: VePS - Dátum: 16.05.2012
Čítanosť: 10732
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share