Preskocit navigáciu

Silák z Čestnej stráže prezidenta potvrdil svoje kvality


Silák z Čestnej stráže prezidenta  potvrdil svoje kvality
V posledný marcový deň sa v Mestskej športovej hale v Sabinove uskutočnili Majstrovstvá Slovenskej republiky v silovom trojboji. Súťažilo sa v troch kategóriách: Muži, Ženy a Masters.

Medzi tridsiatimi ôsmimi súťažiacimi sa nestratil príslušník Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) vojak Peter Zachar, ktorý v mužskej váhovej kategórii do 120 kg, získal titul Majstra Slovenska. Aj napriek tomu, že dvadsaťtriročný rodák z Ružindolu v silovom trojboji súťaží len tri roky, dosiahol významné úspechy. Zverenec trénera Pavla Kovalčíka v Sabinove v jednotlivých silových disciplínach prekonal svoje maximálne výkony. Silový trojbojár zodvihol v drepe 300 kg, v tlaku 175 kg a v mŕtvom ťahu 282,5 kg.

Mladý športovec  tak získal už  tretí titul Majstra Slovenskej republiky; dvakrát v juniorskej kategórii a tento rok v Sabinove v kategórii Muži. Peter tak prostredníctvom športových úspechov vzorne reprezentuje nielen športový klub ŠK SPC Častá, ale aj svoj domovský útvar, kde pôsobí. Mladému športovcovi k poslednému získanému úspechu osobne zablahoželal aj veliteľ ČS PSR plk. Miroslav Ištván.


Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív ŠK SPC Častá - Dátum: 02.04.2012
Čítanosť: 11758
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share