Preskocit navigáciu

V Trenčíne rokovali hlavní predstavitelia pozemných síl


V Trenčíne rokovali hlavní predstavitelia pozemných síl

Členovia vojenskej rady veliteľa pozemných síl, v piatok 15. júna 2012 prerokovali aktuálne úlohy, za ktoré pozemné sily zodpovedajú. Pracovné rokovanie s veliteľmi útvarov a zväzkov a náčelníkmi odborov viedol veliteľ pozemných síl generálmajor Ján Salaganič.

Počas rokovania boli prítomní oboznámení s aktuálnym stavom objektov obrannej infraštruktúry udržiavaných v pozemných silách, o stave čerpania finančných prostriedkov a taktiež o príprave techniky na sezónnu prevádzku. Okrem tohto boli prerokované i otázky súvisiace s aktuálnym stavom prípravy profesionálnych vojakov do vojenskej operácie ISAF v Afganistane, ktorí sa pripravujú na rotáciu v tomto roku. Na záver vojenskej rady generálmajor Salaganič, prítomných informoval o záveroch z poslednej vojenskej rady náčelníka generálneho štábu OS SR a vydal ďalšie úlohy do nasledujúceho obdobia.

Po ukončení vojenskej rady veliteľ pozemných síl poďakoval plukovníkovi gšt. Jánovi Bujňákovi, za jeho doterajšiu prácu na veliteľstve pozemných síl, kde do konca mája zastával funkciu náčelníka štábu. Od 1. júna 2012 plk. Bujňák velí 1. mechanizovanej brigáde. Zároveň generálmajor Salaganič, odmenil i troch najlepších delostrelcov pozemných síl, ktorí sa v máji zúčastnili súťaže o najlepšieho delostrelca pozemných síl OS SR v roku 2012. Diplomy sa prvé až tretie miesto si z rúk veliteľa pozemných síl prevzali major Stanislav Šraga z 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Michalovce, kapitán Ľuboslav Havrilla z raketometného oddieluPS v Rožňave a kapitán Roman Bobaľ z 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Michalovce.


V Trenčíne rokovali hlavní predstavitelia pozemných sílV Trenčíne rokovali hlavní predstavitelia pozemných sílV Trenčíne rokovali hlavní predstavitelia pozemných sílV Trenčíne rokovali hlavní predstavitelia pozemných síl

Autor: sekretariát velPS , Foto: sekretariát velPS - Dátum: 15.06.2012
Čítanosť: 10232
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share