Preskocit navigáciu

Výcvik PRT a MEDEVAC


Výcvik PRT a MEDEVAC

V rámci taktického cvičenia s bojovou streľbou „BALA HISAR“ bolo dňa 19. júna 2012 vykonané preverenie príslušníkov PRT pripravujúcich sa do operácie MKM ISAF – Afganistan pri plnení úloh určených projektov. Počas preverenia vykonali profesionálni vojaci prednášky v anglickom jazyku o Afganistane a mínovej bezpečnosti na gymnáziu J. A. RAYMANA v Prešove pre študentov tretieho ročníka. Po prednáškach bol rozohraný scenár, ktorého cieľom bolo vykonať stretnutie s miestnym predstaviteľom a dohodnúť sa na zlepšení životných podmienok pre lokálnych obyvateľov. Počas uvedeného dohovoru bol zinscenovaný prepad a únos členov PRT a vykonanie výcviku správania sa vojakov po vynútenom odlúčení od jednotky, tzv. „Personnel Recovery level B“. Výcvik zabezpečovala skupina inštruktorov z leteckého krídla Prešov.

Iným spôsobom bola preverená strážna jednotka, kde počas raketového útoku na základňu bola zasiahnutá sekcia prehľadávania osôb. Počas útoku došlo k hromadnému zraneniu osôb, na čo bol povolaný MEDEVAC a v rámci spolupráce s leteckým krídlom Prešov bol vykonaný transport zranených vrtuľníkom do najbližšej nemocnice.

Výcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVACVýcvik PRT a MEDEVAC

Autor: prrchbo , Foto: prchbo - Dátum: 19.06.2012
Čítanosť: 7606
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share