Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Praktický výcvik práporu s Hasičským a záchranným zborom.


Praktický výcvik práporu s Hasičským a záchranným zborom.

V priestoroch Zemplínskej Šíravy časť Klokočov - Paľkov prebehol dňa 3.7.2012 praktický výcvik HaZZ Prešov a príslušníkov práporu logostickej podpory (prlogp) Prešov. V úvode výcviku prebehla teoretická príprava v súčinnosti s Červeným krížom, kde boli príslušníci prlogp poučení o zásadách poskytovania prvej pomoci. Následne si teoretické vedomosti vyskúšali v praxi na detskej figuríne, kde si vyskúšali masáž srdca a dýchanie s úst do úst.

V ďalšej časti výcviku za riadenia kpt. Mgr. Martina VÁCLAVEKA riaditeľa OR HaZZ Prešov, bolo vykonané poučenie príslušníkov HaZZ a príslušníkov prlogp o výkone povodňovej záchrannej služby, kde boli prečítané hlavné úlohy vodcu záchrannej služby. Po samotnom poučení už výcvik prebiehal na vodnej hladine Zemplínskej Šíravy, kde si profesionálni vojaci prlogp praktický vyskúšali techniku HaZZ a činnosť posádky na danej technike, pádlovanie, ovládanie člnu, reagovanie na nariadenia a stanovené signály, záchrana topiaceho sa na vodnej hladine. V záverečnej časti výcviku prebehla ukážka výstavby „Nornej steny“, ktorá slúži na zachytávanie nebezpečných látok na vodných hladinách. Aj napriek výrazne sťaženým klimatickým podmienkam boli stanovené úlohy výcviku splnené na veľmi dobrej úrovni.

Po ukončení výcviku zástupca veliteľa práporu logistickej podpory mjr. Ing. Erik LEHOTSKÝ poďakoval kpt. Mg. Martinovi VÁCLAVEKOVI za spoluprácu a možnosť vykonať takéto spoločné zamestnanie s dôrazom na praktický výcvik, ktorý rozširuje spôsobilosti profesionálnych vojakov a prakticky ich pripravuje pre plnenie úloh asistenčných služieb v rámci domáceho krízového manažmentu.


Praktický výcvik prlogp s Hasičským a záchranným zborom.Praktický výcvik prlogp s Hasičským a záchranným zborom.Praktický výcvik prlogp s Hasičským a záchranným zborom.Praktický výcvik prlogp s Hasičským a záchranným zborom.

Autor: nrtm. Ing. Radoslav ŠOLTIS , Foto: voj. Vladimír SCIRANKA - Dátum: 04.07.2012
Čítanosť: 13141
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share