Preskocit navigáciu

Vyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v Prešove


Vyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v Prešove

     Dnes prijal náčelník štábu prešovskej brigády podplukovník STAVROVSKÝ na veliteľstve pracovnú návštevu príslušníkov ozbrojených zložiek Ukrajiny. Zámerom ukrajinskej strany bolo vykonať 2-dňovú inšpekciu na základe Viedenského dokumentu 2011 (VD´2011) v predom dohodnutých miestach, ktoré tento krát pripadli na miesta dislokácií podriadených útvarov brigády.
     Náčelník štábu brigády podplukovník STAVROVSKÝ privítal 4-člennu delegáciu z Ukrajiny a spolu s funkcionármi štábu predstavil hosťom 2.mechanizovanú brigádu, jej historický vývoj až po súčasnosť  a jej hlavné druhy bojovej techniky.
    Hlavný predstaviteľ Ukrajinskej inšpekcie podplukovník Jurij TKAČUK spolu s plukovníkom Dmitrijom BULLOM, podplukovníkom Vladislavom BALJUKOM a podplukovníkom Vladimirom MAGLEVANNYIM sa zaujímali o spôsoby vzdelávania slovenských profesionálnych vojakov doma aj v zahraničí a medzinárodnú spoluprácu pri vedení výcviku brigádnych jednotiek. Ukrajinská strana sa tiež zaujímala o informácie o aktuálnom stave bojovej techniky brigády, ktoré sú v súlade s VD´11. 
     Na základe Viedenského dokumentu sa účastnícke štáty zaviazali každoročne si navzájom vymieňať informácie o svojich vojenských silách, týkajúcich sa ich organizácie, počtov osôb, hlavných zbraňových systémov a techniky. Každý účastnícky štát má povinnosť prijať a právo vykonať inšpekciu alebo vyhodnocovaciu návštevu, pričom VD ‘2011 presne stanovuje počet inšpekčných aktivít, ako aj ich priebeh.
     Vyhodnocovacia návšteva ukrajinskej delegácie bude pokračovať v posádke Trebišov a Michalovce v sprievode nadporučíka Štefíka staršieho dôstojníka odboru G-3 veliteľstva brigády a ďalších členov sprievodného tímu.


Vyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v PrešoveVyhodnocovacia návšteva Ukrajiny v Prešove

Autor: npor. Téglašiová , Foto: npor. Téglašiová - Dátum: 10.07.2012
Čítanosť: 9108
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share