Preskocit navigáciu

Športový úspech Slovákov v Afganistane


Športový úspech Slovákov v Afganistane

     Slovenskí vojaci, ktorí pôsobia v 18. rotácii ISAF v Afganistane dokázali, že majú bojového ducha. Dosvedčiť túto pravdu mali možnosť  na športovom poli a to víťazstvom v medzinárodnom mini futbalovom turnaji KAFCUP-u 2012 , ktorý sa konal 14. júla 2012 na vojenskej základni KAF v Afganistane.
     V poradí je to 5. ročník mini futbalového turnaja, ktorý sa koná pod záštitou veliteľa KAF a ktorý každoročne organizuje USO, nezisková medzinárodná organizácia podporujúca vojakov v misiách.
    Zápasu o víťazný putovný pohár sa zúčastnilo 16 mužstiev zo všetkých krajín, ktoré majú svoje zastúpenie na najväčšej vojenskej základni NATO na svete.
Víťazom môže byť len jeden. A po druhý krát v krátkej histórii tohto mini futbalového turnaja sa stali práve Slováci, konkrétne príslušníci strážnej roty KAF, ktorí na Slovensku slúžia u jednotiek 2. mechanizovanej brigády. Svojou odbornou spôsobilosťou, ale aj aktívnou účasťou na kultúrno-športových aktivitách šíria naši vojaci dobré meno Ozbrojeným silám Slovenskej republiky a celej našej krajine v mnohonárodnom vojenskom prostredí krajín NATO.
    Poďakovanie patrí poručíkovi Matúšovi Demčákovi, rotnému Pavlovi Viňanskému, rotnému Ľubomírovi Goreckému, rotnému Miroslavovi Potockému, desiatnikovi Romanovi Oláhovi, desiatnikovi Martinovi Marchevskému, desiatnikovi Petrovi Feldešovi, slobodníkovi Michalovi Šurimovi, slobodníkovi Jozefovi Širotňákovi, vojakovi Rastislavovi Sokolovi a všetkým príslušníkom 18. rotácie ISAF, ktorí si popri denno-dennom viac ako dvanásťhodinovom plnení náročných odborných úloh, v tak ťažkých klimatických podmienkach, nájdu chuť a čas aj športom reprezentovať Slovensko.

                     „Chlapi, k víťazstvu blahoželáme a ďakujeme!“


Športový úspech Slovákov v Afganistane

Autor: mjr. PaedDr. Jozef MICHALOV - HQ KAF , Foto: SJ KAF - Dátum: 16.07.2012
Čítanosť: 9513
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share