Preskocit navigáciu

Slováci v Uruzgane pod novým austrálskym velením


Slováci v Uruzgane pod novým austrálskym velením

Na vojenskej základni v afgánskom Tarin Kowt v kempe Holland, ktorého komplexnú Force Protection zabezpečujú slovenskí vojaci,  sa koncom mesiaca júl uskutočnil slávnostný ceremoniál Transfer of Authority celého velenia vojenskej základne Tarin Kowt.
Velenie, riadenie a zodpovednosť za koaličných vojakov v celej MNB (Multinational Base) Tarin Kowt je nateraz v rukách kolegov z austrálskych ozbrojených síl.
Príjemnou zaujímavosťou pre našich vojakov bola skutočnosť, že doteraz mnohonárodnému zoskupeniu vojakov velila žena, wingcommander podplukovníčka Catherine WILLIAMS.
Vo svojom rozlúčkovom príhovore veliteľka poďakovala za obetavú, vysoko profesionálnu prácu a predovšetkým ľudský prístup našich vojakov ku všetkým, ktorí prechádzajú cez dôkladnú kontrolu slovenských vojakov. Podplukovníčka WILLIAMS vyjadrila obdiv nad umením Slovákov, ako si vedia svojou úprimnosťou, obetavosťou a trpezlivosťou získať rešpekt a priateľstvo miestnych obyvateľov i koaličných vojakov, ktorí pôsobia na tejto vojenskej základni.
V provincii Uruzgan pôsobí 53 slovenských príslušníkov strážnej čaty, 15 príslušníkov MAT (Military Advisory Team) a 2 príslušníci PRT (Provintion Reconstruction Team).


Slováci v Uruzgane pod novým austrálskym velenímSlováci v Uruzgane pod novým austrálskym velenímSlováci v Uruzgane pod novým austrálskym velenímSlováci v Uruzgane pod novým austrálskym velením

Autor: mjr. Jozef MICHALOV , Foto: mjr. Jozef MICHALOV - Dátum: 30.07.2012
Čítanosť: 9350
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share