Preskocit navigáciu

Velitež pozemných síl v Požsku


Velitež pozemných síl v Požsku

V dňoch 13.-15. augusta 2012 sa generálmajor Ján Salaganič na základe pozvania veliteža pozemných síl Požskej republiky zúčastnil medzinárodnej vojenskej púte v Čenstochovej a osláv ozbrojených síl Požska.
Pri príležitosti jedného z najväčších sviatkov Požska boli zástupcovia ozbrojených síl USA, Česka, Nemecka a Litvy prijatí prezidentom a ministrom obrany Požskej republiky.
Súčasou osláv, bol aj ceremoniál odovzdávania medailí velitežovi pozemných síl USA v Európe generálporučíkovi Markovi P. Hertlingovi, generálporučíkovi Zbignievovi Głowienkovi a velitežovi 2. armádneho zboru generálmajorovi Jerzymu Biziewskemu.

Toto už tradičné stretnutie velitežov pozemných síl účastníci využili na prediskutovanie otázok spojených s plánovaním spoločného výcviku jednotiek do misií medzinárodného krízového manažmentu ako aj bilaterálnej vojenskej spolupráce medzi jednotlivými krajinami.


Velitež pozemných síl v PožskuVelitež pozemných síl v PožskuVelitež pozemných síl v PožskuVelitež pozemných síl v PožskuVelitež pozemných síl v Požsku

Autor: sekretariát VePS OS SR , Foto: príslušníci OS Požska - Dátum: 16.08.2012
Čítanos: 9211
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share