Preskocit navigáciu

Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR


Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR

Vo štvrtok 30. augusta 2012 v ranných hodinách si spoločným nástupom pri príležitosti 68. výročia Slovenského národného povstania a 20. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky pripomenuli príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne dve historické križovatky Slovenského národa.

Slávnostným aktom prečítania rozkazov Prezidenta Slovenskej republiky k 68. výročiu Slovenského národného povstania a 20. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky si profesionálni vojaci a zamestnanci veliteľstva uctili dôležitý odkaz Slovenského národného povstania a rozhodujúci medzník v novodobej histórii Slovenskej republiky, ktorým bolo prijatie Ústavy Slovenskej republiky 1. septembra 1992. „Vojaci, v radoch ktorých povstalo množstvo dobrovoľníkov so zbraňou v ruke, bojovali proti presile a hrdinsky dokázali čo je slovenskému národu vlastné: sloboda, nezávislosť, pravda a spravodlivosť,“ povedal náčelník štábu veliteľstva síl výcviku a podpory, v zastúpení plukovník Ján Marek a dodal, že prijatie Ústavy SR bol začiatok, po ktorom vznikla Slovenská republika, vzápätí Armáda Slovenskej republiky a neskôr aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky. V závere svojho vystúpenia prítomným profesionálnym vojakom a zamestnancom pri príležitosti sviatkov poblahoželal a poprial veľa entuziazmu, šťastia a úspechov.




Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR1Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR1Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR1Príslušníci veliteľstva SVaP si uctili štátne sviatky SR1

Autor: kpt. Ján Brezula , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 30.08.2012
Čítanosť: 11840
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share