Preskocit navigáciu

Oslávili sme 68. výročie Slovenského Národného Povstania


Oslávili sme 68. výročie Slovenského Národného Povstania

Pri príležitosti 68. výročia SNP sa 27. augusta uskutočnil v Prešove pietny akt kladenia vencov pri Pamätníku osloboditeľov a Pamätníku obetiam gestapa, ktorého sa tak, ako aj v uplynulých rokoch, zúčastnili príslušníci 2. mechanizovanej brigády a vrtuľníkového krídla Prešov.
        Pietny akt začal kladením vencov a prednesenou básňou pri Pamätníku osloboditeľov  na Hlavnej ulici. Nasledoval krátky príhovor zástupcu mesta Prešov, a po vypočutí štátnej hymny Českej republiky, Ruskej federácie, Ukrajiny a Slovenskej republiky, sa účastníci presunuli k pamätníku na Konštantínovej ulici k ucteniu pamiatky obetiam gestapa položením kvetov. 

       Za účasti širokej verejnosti sa pietnej spomienky zúčastnili zástupcovia PZ SR, HaZZ a colnej správy Prešov, veľvyslanectiev Ruskej federácie, Ukrajiny, Maďarska, členovia Zväzu vojakov Slovenskej republiky - Klub Prešov a v neposlednom rade aj priami účastníci povstania a ich rodinní príslušníci.
        Pozvanie Obvodného úradu Prešov, hlavného organizátora pietneho stretnutia, prijali  za OS SR zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády, plk. Ing. Martin MICHALKO a náčelník štábu vrtuľníkového krídla Prešov pplk. Ing. Pavel KLUČEROVSKÝ,  ktorí svojou osobnou účasťou prejavili úctu účastníkom a obetiam významnej udalosti slovenského národa, Slovenskému národnému povstaniu.


68.výročie SNP68.výročie SNP68.výročie SNP68.výročie SNP

Autor: npor. Téglašiová - 2.mb , Foto: npor. Dobrovič - CIMIC 2.mb - Dátum: 27.08.2012
Čítanosť: 8442
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share