Preskocit navigáciu

Príprava na ďalšiu rotáciu misie ISAF Afganistan


Príprava na ďalšiu rotáciu misie ISAF Afganistan
Vo výcvikovom priestore v Ruskej Novej Vsi, začal trojtýždňový stmeľovací výcvik veliteľstva (HQ), národného podporného prvku (NSE) a strážnej jednotky KAF misie NATO ISAF Afganistan s rotáciou december 2012.
 
Profesionálni vojaci nielen raketometného oddielu ale aj z iných zložiek Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa pripravujú na možno najdôležitejšiu úlohu svojej vojenskej kariére, ktorou je nasadenie v operácii medzinárodného krízového manažmentu ISAF Afganistan.
 
Počas výcviku sú vojaci preverovaní nielen rôznymi rozohrami a incidentmi, ale aj simulovanými podmienkami prispôsobenými na krajinu Afganistan. Posledný týždeň čaká veliteľstvo HQ, NSE a strážnu jednotku KAF hodnotiace obdobie sústredeného výcviku, ktorý preverí ich doposiaľ nadobudnuté schopnosti a spôsobilosti plniť úlohy v operácii ISAF. Jednou z preverených oblastí bude aj vykonanie bojových strelieb z rôznych typov zbraní.
 
 

Príprava na ďalšiu rotáciu misie ISAF AfganistanPríprava na ďalšiu rotáciu misie ISAF AfganistanPríprava na ďalšiu rotáciu misie ISAF Afganistan

Autor: rmo PS , Foto: rmo PS - Dátum: 18.09.2012
Čítanosť: 8755
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share