Preskocit navigáciu

Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca


Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca

Slávnostný nástup vojakov pred nasadením do operácie ISAF sa uskutočnil 7. marca v Trebišove za účasti veliteľa Pozemných síl OS SR brigádneho generála Ondřeja Novosada, veliteľa 2. mechanizovanej brigády plukovníka Martina Michalka a ďalších významných hostí.

Do priestoru nasadenia v leteckej základni v Kandaháre odíde v druhej polovici marca plniť úlohy 92 profesionálnych vojakov prevažne z podriadenosti 2. mechanizovanej brigády.

Hlavnou úlohou strážnej jednotky je zabezpečenie obrany a ochrany medzinárodnej základne na vstupnej bráne ECP-5. V zostave vysielanej jednotky sú zaradení traja vojaci nasadení pre pôsobenie priamo vo veliteľstve operácie ISAF. Z uvedeného počtu je 61 profesionálnych vojakov priamo z podriadenosti 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov, ktorý zabezpečoval výcvik a zodpovedal sa prípravu v poradí štvrtej rotácie pre uvedenú operáciu.


Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca 1Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca 1Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca 1Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca 1Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca 2Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca 2Striedanie vojakov v Afganistane bude v druhej polovici marca 2

Autor: npor. Ing. Ľubomír Mizerák - 21.zpmr , Foto: slob. Ľuboš Gergely - 21.zmpr - Dátum: 07.03.2013
Čítanosť: 7850
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share