Preskocit navigáciu

Stredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíku


Stredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíku

Rozšíriť vedomosti študentov topoľčianskeho Gymnázia o vojenskej histórii, súčasnom výcviku jednotiek 1. mechanizovanej brigády (1.mb), ako aj o prevencii v oblasti kriminality bolo cieľom akcie, ktorú 13. marca v Topoľčanoch zorganizovali príslušníci 1.mb v spolupráci s Vojenskou políciou Topoľčany.

 

Príslušníci brigády pripravili pre 102 gymnazistov prvého ročníka teoretické aj praktické prezentácie, v rámci ktorých im priblížili históriu Jaselských kasární, súčasnú štruktúru, úlohy a výcvik 1.mb a jej podriadených útvarov a jednotiek. Nechýbal ani praktický výcvik z topografickej, streleckej, spojovacej a poradovej prípravy, počas ktorého si študenti mohli na vlastnej koži vyskúšať ako „chutí vojenský chlebík“. K spestreniu programu ochotne prispeli príslušníci Vojenskej polície v Topoľčanoch, ktorí sa vo svojej prezentácii venovali oblasti prevencie kriminality. Na záver mali študenti príležitosť absolvovať aj slávnostný pochod za znenia vojenskej pochodovej piesne.

 

Za aktívny prístup a záujem poďakoval na záver všetkým študentom veliteľ 1. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Ján Bujňák, ktorý odovzdal spolu s riadiacim akcie veliacim poddôstojníkom 1.mb štábnym nadrotmajstrom Martinom Nendzom diplom pre najlepšie pochodujúcu „študentskú jednotku“ a pamätné listy jednotlivým triedam ako pamiatku na tento výcvikový deň.

 


Stredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíkuStredoškoláci privoňali k vojenskému chlebíku

Autor: npor. Ing. Ľubomír KRIVÁNIK , Foto: rtm. Pavol FRTÚS - Dátum: 14.03.2013
Čítanosť: 8218
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share