Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Príslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvu


Príslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvu Pomoc civilnému obyvateľstvu pri živelnej pohrome nacvičovali v dňoch 3.- 4. apríla 2013 v Ružomberku príslušníci Základne mobilných komunikačných a informačných systémov (ZaMKIS) v rámci odborno taktického cvičenia.

Hlavnou úlohou bolo vytvoriť taktické operačné centrum v priestore VÚ Ružomberok, hlavné miesto velenia vo výcvikovom priestore Ivachnová, následne zabezpečiť trvalé poskytovanie hlasových, dátových a e-mailových služieb pre jednotky, ktoré by OS SR na pomoc vyčleňovali.

Špecialisti ZaMKIS v rámci dvojdňového cvičenia 1. centra predviedli možnosti nasadenia mobilného komunikačného informačného systému MOKYS pre príslušníkov veliteľstva pozemných síl OS SR pod vedením náčelníka štábu plukovníka gšt. Vladimíra Kubáňa. Zamestnania sa zúčastnili aj vybraní funkcionári odbornosti BOIaKIS z podriadených útvarov.

Riadiaci zamestnania major Aurel Sabó na záver cvičenia konštatoval, že ciele cvičenia boli úspešne splnené. Spokojnosť s ukážkou vyslovili aj pozvaní hostia a ocenili vysokú profesionalitu „Ružomberčanov“.

Príslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvuPríslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvuPríslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvuPríslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvuPríslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvuPríslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvuPríslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvuPríslušníci ZaMKIS sa pripravujú na pomoc obyvateľstvu

Autor: npor. Ing. Maroš OMASTA , Foto: čat. Dušan Bartoš - Dátum: 17.04.2013
Čítanosť: 11618
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share