Preskocit navigáciu

Výcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkami


Výcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkami
V  rámci prípravy deklarovaných jednotiek do síl NRF 2014 absolvovali vyčlenené jednotky práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v termíne od 8. do 12. apríla výcvik s reálnymi toxickými chemickými latkami vo VTC Zemianske Kostoľany.
 
Uvedený výcvik je zameraný na plnenie úloh nadstavbovej súčinnostnej úrovne zručností a vyvrcholením je odborné taktické cvičenie čiat. Dvojdňové záverečné cvičenie simuluje incidenty blížiace sa k realite, čím preveruje schopnosť jednotlivých čiat plniť odborné úlohy v kontaminovanom priestore, ako aj plánovací a rozhodovací proces veliteľov pri riešení udalostí typu ROTA.
 
Po splnení úloh certifikácie v máji tohto roka vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť budú vyčlenené sily rožňavského práporu v roku 2014 začlenené do medzinárodného práporu RCHBO pod velenie Ozbrojených síl Francúzska, ako vedúcej krajiny.

Výcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkamiVýcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkamiVýcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkamiVýcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkamiVýcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkamiVýcvik NRF 2014 s toxickými chemickými látkami

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum: 19.04.2013
Čítanosť: 8379
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share