Preskocit navigáciu

Topoľčianski príslušníci a zamestnanci brigády si pripomenuli ukončenie druhej svetovej vojny


Topoľčianski príslušníci a zamestnanci brigády si pripomenuli ukončenie druhej svetovej vojny

Príslušníci a zamestnanci topoľčianskej brigády si dňa 7. mája pripomenuli slávnostným nástupom 68. výročie víťazstva nad fašizmom - výročie skončenia 2. svetovej vojny v Európe, ktorú považujeme za najrozsiahlejšiu a najkrvavejšiu v doterajších dejinách ľudstva.

Veliteľ 1. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Ján Bujňák vo svojom príhovore uviedol, že najcennejšia je hodnota boja za mier, demokraciu a slobodu. „Vojna proti fašizmu bola vojnou, v ktorej bola ohrozená existencia celých krajín, národov, a po stáročia formovanej civilizácie bola to vojna o prežitie. Vyžiadala si desiatky miliónov ľudských životov. Mnoho národov bolo vtiahnutých do tohto boja, ktorý bol bojom proti nacistickej hrozbe,“ povedal vo svojom príhovore plukovník Bujňák. Podľa veliteľa, Slováci taktiež statočne a obetavo bojovali na dôležitých bojiskách 2. svetovej vojny ako doma, tak aj v zahraničnom protifašistickom hnutí odporu, kde v nemalej miere prispeli k zastaveniu šírenia fašistického zla.

„8. máj - deň spomienok a zmierenia na počesť všetkých, čo zomreli počas druhej svetovej vojny. S úctou spomínajme na všetkých, ktorí pre našu budúcnosť obetovali to najcennejšie – svoje životy a zdravie. “Vzdajme hold tým, ktorý pre oslobodenie našej vlasti položili svoje životy,” dodal veliteľ brigády.

 


Topoľčianski príslušníci a zamestnanci brigády si pripomenuli ukončenie druhej svetovej vojnyTopoľčianski príslušníci a zamestnanci brigády si pripomenuli ukončenie druhej svetovej vojnyTopoľčianski príslušníci a zamestnanci brigády si pripomenuli ukončenie druhej svetovej vojnyTopoľčianski príslušníci a zamestnanci brigády si pripomenuli ukončenie druhej svetovej vojny

Autor: npor. Markéta GRÁCOVÁ , Foto: npor. Markéta GRÁCOVÁ - Dátum: 07.05.2013
Čítanosť: 9125
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share