Preskocit navigáciu

Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici

Príslušníci veliteľstva, priamo podriadeného práporu a jednotiek 2. mechanizovanej brigády, ktorí sú dislokovaní v posádke Prešov, si zdokonaľovali v dňoch 21. - 22. mája svoje vedomosti a praktické zručnosti v zabezpečení prepravy po železnici.

V tomto výcvikovom roku využívajú príslušníci 2. mechanizovanej brigády železnicu, ako jeden z druhov strategickej prepravy vojenského personálu a techniky, oveľa intenzívnejšie v súvislosti s prípravou deklarovanej 22. mechanizovanej práporovej skupiny.
 
Pod odborným dohľadom príslušníka Správy vojenskej dopravy sa na prešovskej nákladnej železničnej stanici vojaci oboznámili s organizáciou a bojovým zabezpečením vojenských prevozov a transportov a prakticky si vyskúšali výstavbu rampy UNOR (univerzálna nakladacia oceľová rampa). Vodiči a velitelia sa precvičili v nasúvaní techniky na železničné vagóny a jej upevňovaní. Praktickému výcviku predchádzala jednodňová teoretická príprava.


Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: mjr. Jozef Michalov , Foto: por. Vlasta Kovaľová - Dátum: 23.05.2013
Čítanosť: 8029
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share