Preskocit navigáciu

Rozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigády


Rozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigády

Príslušníci topoľčianskej brigády za prítomnosti veliteľa 1.  mechanizovanej brigády (mb) plukovníka gšt. Jána Bujňáka, veliaceho poddôstojníka z Veliteľstva pozemných síl, veliacich poddôstojníkov z podriadených útvarov a jednotiek  sa dňa 31. mája rozlúčili s odchádzajúcim  príslušníkom veliteľstva a štábu veliacim poddôstojníkom 1.mb štábnym nadrotmajstrom Martinom Nendzom, ktorý po 23 rokoch služby profesionálneho vojaka prijal rozhodnutie odísť do zálohy.

Počas svojej vojenskej kariéry mal možnosť plniť úlohy na rôznych stupňoch velenia.  Po absolvovaní vojenskej základnej služby na poddôstojníckej škole výsadkového a prieskumného vojska v Prostějove začal svoju vojenskú cestu ako veliteľ prieskumnej čaty, následne ako veliteľ družstva a čaty u 11. mechanizovaného práporu Martin, cez funkciu veliaceho poddôstojníka roty u 12. mechanizovaného práporu Nitra, až po súčasnú funkciu veliaceho poddôstojníka 1. mechanizovanej brigády Topoľčany.

„Verím, že všetky - aj tie najnáročnejšie úlohy, pri ktorých si človek siahol až na dno svojich vlastných síl, sa mi podarilo splniť so cťou, odhodlanosťou,  hrdosťou a vždy v plnom nasadení“ uviedol počas rozlúčky šbnrtm. Nendza.  Z úprimného srdca poďakoval za ústretovosť, za spoluprácu a za podporu, vďaka ktorej mohol plniť povinnosti vyplývajúce z funkcií, ktoré počas svojej vojenskej kariéry zastával. Do budúcnosti všetkým zaželal hlavne veľa trpezlivosti, pevné zdravie, šťastie nech je súčasťou, no zároveň: „aby aj vo vás zostal pocit, že ste po sebe niečo zanechali, že práca mala zmysel a  že vám ostane veľa krásnych nielen pracovných, ale aj osobných spomienok“ dodal na záver.

V mene všetkých kolegov nielen 1. mechanizovanej brigády, ale aj jej podriadených súčastí, si dovoľujeme vysloviť úprimné poďakovanie za aktívny prístup, vytrvalosť, zodpovednosť a spoľahlivosť za doteraz vykonanú prácu a do budúcnosti zdravie, lásku, šťastie k tomu ešte, nech je vždy spolu s Vami na jednej ceste“. Ďakujeme!


Rozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigádyRozlúčka s odchádzajúcim veliacim poddôstojníkom topoľčianskej brigády

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: npor. Mgr. Markéta Grácová, archív 1.mb - Dátum: 31.05.2013
Čítanosť: 7887
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share