Preskocit navigáciu

VIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistov


VIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistov

Vo Vojenskom výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou sa 4. júna uskutočnil VIP deň veliteľa pozemných síl brigádneho generála Ondřeja Novosada. Privítal na ňom náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka a zástupcov  Klubu generálov Slovenskej republiky. Nechýbal medzi nimi ani bývalý náčelník Generálneho štábu generálmajor v. v. Marián Mikluš a zástupcovia NGŠ OS SR generálporučík v. v. Jaroslav Vývlek a generálmajor v. v. Ján Čmilanský.
Hostia sa oboznámili s vybavením, technikou, ako aj samotným sústredeným poľným výcvikom našej jedinej tankovej jednotky. Príslušníci tankovej roty trebišovského zmiešaného mechanizovaného práporu pod vedením svojho veliteľa kapitána Jozefa Horvátha práve absolvovali streľby tankových čiat plným kalibrom z tanku T- 72 M1. Spomínané streľby, ktoré v nasledujúcich dňoch doplnia okrem iného aj bojové streľby v nočných podmienkach, sú podľa zástupcu veliteľa práporu majora Mariána Makaya jednou z rozhodujúcich úloh tohto výcvikového roka.


VIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistovVIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistovVIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistovVIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistovVIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistovVIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistovVIP deň Veliteľa pozemných síl na streľbách tankistov

Autor: Jozef ŽIAK , Foto: mjr. Milan VANGA, mjr. Jozef MICHALOV - Dátum: 05.06.2013
Čítanosť: 8329
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share