Preskocit navigáciu

Rozlúčka s príslušníkmi júnovej rotácie do operácie ISAF


Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF
V piatok 7.6.2013 sa v priestoroch kasární SNP – Podháj v Martine uskutočnila slávnostná rozlúčka s príslušníkmi 11.mechanizovaného práporu Martin (11.mpr) odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie ISAF v Afganistane. V tejto rotácií odchádza spolu 126 príslušníkov plniť úlohy do priestoru leteckej základne KAF (Kandahar Airfield) v Kandaháre.
Slávnostného ceremoniálu sa zúčastnil veliteľ Pozemných síl (PS) OS SR brigádny generál Ondřej Novosad, veliteľ 1. mechanizovanej brigády plukovník generálneho štábu Ján Bujňák, primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar, velitelia útvarov v posádke Martin spolu s predstaviteľmi silových zložiek a samozrejme rodinnými príslušníkmi a známymi odchádzajúcich vojakov.
Po podaní hlásenia veliteľovi PS veliteľom slovenského kontingentu 20. rotácie ISAF podplukovníkom Petrom Ondrejkom nasledovala prehliadka nastúpených jednotiek, hymna Slovenskej republiky a po odznení príhovorov hlavných predstaviteľov a modlitbe požehnania pre odchádzajúce jednotky, ktorú vykonal starší kaplán 11.mpr poručík Ján Ostapčuk nasledoval slávnostný pochod jednotiek.
Pre 11. mechanizovaný prápor sa touto rozlúčkou plnenie úloh MKM (medzinárodného krízového manažmentu) v tomto výcvikovom roku nekončí, od marca prebieha príprava a výcvik nasledujúcej septembrovej rotácie príslušníkov práporu do rovnakej operácie. Príslušníci júnovej rotácie odchádzajú plniť úlohy strážnych jednotiek, časť príslušníkov ako prvok NSE (national support element), časť EOD (explosive ordnance disposal), a niekoľko príslušníkov vojenskej polície bude plniť úlohy ako súčasť medzinárodnej vojenskej polície IMP (International military police).

Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF Rozlúčka s príslušníkmi  júnovej rotácie do operácie ISAF

Autor: npor. Ing. Marián SMOLKA , StD VaŠ 11.mpr , Foto: čat. Michal SLAČKA - Dátum: 07.06.2013
Čítanosť: 11986
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share