Preskocit navigáciu

Podporili sme „Školu v parku“


Podporili sme „Školu v parku“

Prešovský mestský amfiteáter 14. júna 2013 po rokoch opäť ožil. Novú tvár mu dalo združenie zložené z prešovských hudobníkov, ktorého lídrom je Miroslav Tásler zo skupiny IMT Smile. V tento deň, Občianske združenie Amfiteáter Prešov na čele so Zachariášom Hubáčkom, zorganizovali originálny projekt „Škola v parku“. Cieľom tohto projektu bolo zvýšiť záujem mladých ľudí o vzdelanie formou workšopov a prednášok pod dohľadom profesionálov v zdravom, v netradičnom prostredí nového mestského parku Amfiteáter Prešov.
Spolu dvestosedemdesiat detí prešovských základných škôl, pod vedením svojich vyučujúcich, svojou účasťou a aktivitou podporili zdravú myšlienku - oživenie kultúry. Nielen deti základných škôl, ale aj príslušníci 2. mechanizovanej brigády Prešov, Policajného zboru Slovenskej republiky, Hasičského záchranného zboru Slovenskej republiky, zástupcom Slovenského červeného kríža, Prešovských Havkáčov, Autoškoly Mavex-Junior a ďalších partnerov a médií svojou aktívnou účasťou podporili projekt „Škola v parku“, ktorí svojimi tridsaťminútovými prednáškami pre štyri základné školy priblížili a ozrejmili svoju prácu, prácu „profesionálov“.
Nadporučíčka Ľudmila Činčárová spolu s nadporučíkom Stanislavom Štefíkom, z veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov, deťom priblížili prácu a poslanie profesionálnych vojakov prostredníctvom domáceho a medzinárodného krízového manažmentu. Prítomní poslucháči, nielen deti, ale aj ich vyučujúci, odmenili prednášajúcich svojou zvedavosťou. Ich tváre hovorili za všetko. Dalo sa z nich čítať očakávanie aj obavy, predovšetkým z pozorného počúvania o skúsenostiach nadporučíčky Činčárovej z operácie ISAF, z ktorej sa pred viac ako pol rokom vrátila. Odmenou pre prednášajúcich bol vysoký záujem v podobe otázok počas prednášky a záver prednášky odmenili veľkým potleskom. Deti si mohli okrem iného vyskúšať a oboznámiť sa s výstrojnými súčiastkami profesionálneho vojaka - nosný modulárny systém so všetkými súčasťami.
„Škola v parku“ sa kvôli horúcemu počasiu ukončila o niekoľko hodín skôr, no svoj cieľ splnila. Organizátorom, deťom a aj „profesionálom“ sa tento prvý ročník projektu páčil a už teraz sa tešia na ďalší.


Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“Podporili sme „Školu v parku“

Autor: por. Dominika VOJTAŠKOVÁ - CIMIC 2.mb , Foto: por. Dominika VOJTAŠKOVÁ - CIMIC 2.mb - Dátum: 14.06.2013
Čítanosť: 7577
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share