Preskocit navigáciu

O krok bližšie k certifikácii 22. mprsk


O krok bližšie k certifikácii 22. mprsk

       V priestoroch veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov sa v pondelok 24. júna 2013 uskutočnila pracovná konferencia pre prípravu a výstavbu 22. mechanizovanej práporovej skupiny, ktorá bude certifikovaná na plnenie úloh 7. až 9. októbra 2013 vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť.
       Konferenciu, ktorej sa zúčastnilo dvadsaťjeden profesionálov z priamo podriadených práporov a jednotiek 2.mb a iných súčastí pozemných síl OS SR, otvoril a účastníkov privítal veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník Martin Michalko. Cieľom konferencie bolo prerokovať otázky súvisiace s doterajšou prípravou 22. mechanizovanej práporovej skupiny s výhľadom do ďalšieho obdobia.
       Pod vedením plukovníka Jána Parimuchu štyria velitelia deklarovaných jednotiek z priamo podriadených práporov a jednotiek 2.mb v prvej časti konferencie prezentovali informácie o aktuálnom stave pripravenosti svojej deklarovanej jednotky na plnenie cieľa síl L-0035. Prezentované informácie pozostávali z piatich bodov. Bod personálny manažment poukazoval na personálnu naplnenosť a jazykovú pripravenosť personálu. Ďalším z bodov boli nemenej dôležité komunikačné a informačné systémy, ochrana utajovaných skutočností. Nechýbalo zodpovedanie mnohých otázok súvisiacich s výcvikom, logistickým a v neposlednom rade zdravotníckym zabezpečením. Záver každého bodu prednášajúci zhodnotili a poukázali na riziká a návrhy na ich elimináciu.
       Po krátkej prestávke aj súčastí pozemných síl OS SR v krátkosti odprezentovali informácie o aktuálnom stave pripravenosti svojej deklarovanej jednotky, pričom vyhodnotili reálny stav a poukázali na nedostatky a riziká.
       Druhá pracovná konferencia bola ukončená diskusiou a stanovením úloh do ďalšej, už poslednej pracovnej konferencie, ktorá sa uskutoční v mesiaci august.


O krok bližšie k certifikácii 22. mprsk  O krok bližšie k certifikácii 22. mprsk

Autor: por. Ing. Dominika Vojtašková - CIMIC 2.mb , Foto: rtm. Alexander BALOG - OPO 2.mb - Dátum: 24.06.2013
Čítanosť: 6893
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share