Preskocit navigáciu

Preskúšanie profesionálov z pohybovej výkonnosti


Preskúšanie profesionálov z pohybovej výkonnosti

       Deväť profesionálnych vojakov a dve profesionálne vojačky z veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov sa 25. júna 2013 zúčastnili preskúšania z pohybovej výkonnosti. V telovýchovnom zariadení vrtuľníkového krídla Prešov preskúšanie otvoril riadiaci zamestnania rotmajster Lukáš Gonda s jedným z členov komisie stanovenej na vykonanie ročného preskúšania pohybovej výkonnosti profesionálnych vojakov, kapitánom Petrom Chomom.
       Po desaťminútovom úvodnom strečingu ženy i muži plnili normy z troch disciplín, pričom každá disciplína pozostáva z dvoch variantov, s možnosťou výberu. Prvá disciplína u žien je ľah-sed s otáčaním trupu za minútu alebo skok do diaľky z miesta. Muži si v tejto prvej disciplíne taktiež môžu vybrať medzi disciplínou ľah-sed s otáčaním trupu za minútu alebo zhybmi na hrazde. Druhá a tretia disciplína je pre ženy, ako i pre mužov rovnaká. V poradí druha disciplína pozostáva z variantov beh na 60 metrov a člnkový beh 10 x10 m. Tretia, záverečná disciplína, ponúka výber medzi dvanásťminútovým behom alebo 300 metrov plávanie ľubovoľným spôsobom.
       Podmienkou úspešného preskúšania, ktoré profesionálni vojaci absolvujú pravidelne každý rok, je dosiahnutie stanoveného počtu bodov stanovených služobnou pomôckou u profesionálneho vojaka, tak aj u vojačky. Naši „jedenásti“ normy vyplývajúce zo služobnej pomôcky úspešne splnili.


Preskúšanie profesionálov z pohybovej výkonnosti

Autor: por. Ing. Dominika Vojtašková - CIMIC 2.mb , Foto: por. Ing. Dominika Vojtašková - CIMIC 2.mb - Dátum: 25.06.2013
Čítanosť: 8727
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share