Preskocit navigáciu

Príprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínov


Príprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínov

Príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa každoročne podiežajú spolu s príslušníkmi zahraničných armád na obnove a údržbe vojenských cintorínov, ktoré sa nachádzajú na území Slovenska. 2. mechanizovaná brigáda v uvedených aktivitách intenzívne spolupracuje s príslušníkmi prieskumnej leteckej jednotky AG-51 Immelman nemeckého Bundeswheru.
So zámyslom vykona údržbu cintorína, ktorý sa nachádza pod Duklou pri obci Hunkovce vo Svidníckom okrese, sa 16. júla na velitežstve 2. mechanizovanej brigády stretli na pracovnom rokovaní členovia prípravnej skupiny na vykonanie spoločnej pracovnej brigády. Tej sa, začiatkom mesiaca september, zúčastnia michalovskí ženisti spolu so svojimi nemeckými kolegami, príslušníkmi AG-51 Immelman nemeckého Bundeswheru.

Zahraničnú delegáciu zastupoval plukovník vo výslužbe Peter Geschke s pani manželkou a veliaci poddôstojník jednotky AG-51 Immelman Peter Schulz. Pracovné rokovanie prípravnej skupiny viedol náčelník štábu brigády podplukovník Ján Stavrovský. Veliaci poddôstojník brigády štábny nadrotmajster Miroslav Ferenc prítomných informoval o konkrétnych záležitostiach realizácie spoločnej pracovnej brigády pri údržbe jedného z najväčších vojenských cintorínov v Hunkovciach. Pracovného rokovania sa zúčastnili aj predstavitelia slovenskej Spoločnosti starostlivosti o nemecké vojnové hroby docent Michal Bochin a doktor Ján Tomko.

Údržbu cintorína pod Duklou pri obci Hunkovce v tomto roku vykoná nemecký Zväz starostlivosti o vojenské hroby v spolupráci so slovenskou Spoločnosou starostlivosti o nemecké vojnové hroby aj za pomoci našich vojakov.


Príprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínovPríprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínovPríprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínovPríprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínovPríprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínovPríprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínovPríprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínovPríprava spoločnej pracovnej brigády pri obnove a údržbe vojenských cintorínov

Autor: mjr. Jozef Michalov , Foto: mjr. Jozef Michalov - Dátum: 16.07.2013
Čítanos: 8201
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share