Preskocit navigáciu

Boje na Hrone


Boje na Hrone

Počas podujatia „Boje na Hrone“, ktoré sa konalo 27. júla 2013 v Starom Tekove, sa príslušníci 13. mechanizovaného práporu Levice (13.mpr) prezentovali statickými a dynamickými ukážkami zo spôsobilostí mechanizovaných jednotiek.

            Podujatie organizoval Klub vojenskej histórie Tekov v spolupráci s Ministerstvom obrany SR s cieľom ukázať divákom rekonštrukciu historických bojov na Hrone.

            Profesionáli z 13.mpr v rámci dynamických ukážok predviedli útok mechanizovanej čaty s ovládnutím stanoveného objektu a prezentovali veľmi zaujímavé vystúpenie základných techník boja z blízka. Počas statických ukážok sa návštevníci podujatia mohli zoznámiť s hlavnými druhmi bojovej techniky a výzbrojou mechanizovaného práporu, ako BVP-2, BVP-1K, OT-90, mínomet vz.98 a granátomet AGS-17. Zároveň bola prezentovaná i  taktická výstroj príslušníkov mechanizovaných jednotiek OS SR.

            Príslušníci 13.mpr sú radi, že aj touto formou mohli návštevníkom podujatia priblížiť časť svojich zručností, za čo ich návštevníci odmenili potleskom.


Boje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na HroneBoje na Hrone

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 29.07.2013
Čítanosť: 7046
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share