Preskocit navigáciu

Topoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské Rysy


Topoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské Rysy

V prvý augustový deň sa „rysy“ z topoľčianskej brigády zúčastnili tradičného výstupu na tatranské Rysy, ktorý zorganizovalo veliteľstvo 1. mechanizovanej brigády.

Výstup na Rysy, je najpopulárnejším turistickým výstupom, najmä vďaka krásnemu výhľadu z vrcholu a pre príslušníkov topoľčianskej brigády je považovaný aj za symbolický z dôvodu, že „rys“ je znakom 1.mb a vyjadruje bojové vlastnosti vojakov, akými sú rýchlosť, pružnosť, sila, vytrvalosť a odvaha.

Okrem príslušníkov Veliteľstva 1.mb sa v poradí už štvrtého ročníka výstupu zúčastnili všetky podriadené útvary a jednotky 1.mb, spolu s vojenskými dôchodcami, ktorí slúžili v Topoľčanoch. Spoločne vystúpili na vrchol tatranského štítu ako príklad toho, že útvary 1.mb vždy stáli a stoja pri sebe a vzorne reprezentujú OS SR. Príslušníci 1.mb zároveň pomohli vyniesť materiál na chatu pod Rysmi, kde na štyroch krosnách pre chatára vyniesli plynové bomby a potraviny. K zlepšeniu životného prostredia zároveň prispeli tým, že počas túry pri zostupe zniesli 200 kg odpadu a prebytočného materiálu.

Všetci príslušníci o 14-tej hodine úspešne zdolali výstup na 2499 metrov vysoký vrchol Rysy.

Veríme,  že tak ako tento ročník, budú aj tie nasledujúce pre všetkých zúčastnených aj napriek náročnosti na kondíciu a technickú pripravenosť, nielen miestom oddychu, ale aj zlepšením fyzickej kondície a teambuildingu, vďaka ktorému sa účastníci výstupu stali tímom kompaktným, synergickým a postoj "nie som si istý " zmenili na "som schopný!"


Topoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské RysyTopoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské RysyTopoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské RysyTopoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské RysyTopoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské RysyTopoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské RysyTopoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské RysyTopoľčianske „rysy“ opätovne zdolali tatranské Rysy

Autor: npor. Mgr. Markéta Grácová , Foto: mjr. Ing. Peter Michlík - Dátum: 02.08.2013
Čítanosť: 8940
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share