Preskocit navigáciu

Spoločná pracovná brigáda michalovských ženistov s príslušníkmi Bundeswehru


Spoločná pracovná brigáda michalovských ženistov s príslušníkmi Bundeswehru

Príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa každoročne podieľajú spolu s príslušníkmi zahraničných armád na obnove a údržbe vojenských cintorínov, ktoré sa nachádzajú na území Slovenska.
2. mechanizovaná brigáda v uvedených aktivitách intenzívne spolupracuje s príslušníkmi prieskumnej leteckej jednotky AG-51 Immelman nemeckého Bundeswheru a Spoločnosťou starostlivosti o nemecké vojnové hroby.
Začiatkom mesiaca september michalovskí ženisti spolu so svojimi nemeckými kolegami počas dvoch pracovných dní zabezpečovali údržbu vojenského cintorína v obci Hunkovce vo svidníckom okrese a opravu pamätníkov padlých príslušníkov 1. československého armádneho zboru na Dukle. Vojaci ďalej vyčistili a upravili kilometrový chodník spájajúci Dukelský pamätník a vyhliadkovú vežu.
Pri príležitosti pracovného medzinárodného stretnutia, naši ženisti svojim zahraničným kolegom predstavili priestory, v ktorých je dislokovaná ženijná rota 2. mechanizovanej brigády a špeciálnu ženijnú techniku, ktorú majú vo svojej výzbroji. Pracovníci historického múzea vo Svidníku predstavili vojakom expozíciu z oboch svetových vojen.
Spoločnú pracovnú brigádu ukončili pietnym aktom položenia vencov k pamätníkom nachádzajúcim sa na území Dukly.
Prácou a pietnou spomienkou si slovenskí a nemeckí vojaci uctili pamiatku padlých vojakov, ktorí zahynuli počas 2. svetovej vojny.


Spoločná pracovná brigáda michalovských ženistov s príslušníkmi BundeswehruSpoločná pracovná brigáda michalovských ženistov s príslušníkmi BundeswehruSpoločná pracovná brigáda michalovských ženistov s príslušníkmi BundeswehruSpoločná pracovná brigáda michalovských ženistov s príslušníkmi Bundeswehru

Autor: mjr. Jozef Michalov , Foto: žr - Dátum: 06.09.2013
Čítanosť: 6434
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share