Preskocit navigáciu

Levický prápor na Záhorí


Levický prápor na Záhorí

Vyvrcholením prípravy strelcov-operátorov z BVP-2 vo výcvikovom roku 2013, sa v dňoch 16. až 19.  septembra 2013 v priestore Vojenského technického a skúšobného ústavu na Záhorí uskutočnili streľby protitankových riadených striel (PTRS)  13. mechanizovaného práporu v Leviciach.  

Na zabezpečovaní strelieb sa podieľali príslušníci roty bojovej podpory, roty bojového zabezpečenia 13. mechanizovaného práporu v Leviciach a práporu podpory velenia pozemných síl  v Trenčíne.

     Cieľom zamestnania bolo precvičiť a zdokonaliť dvadsaťdva strelcov–operátorov  v navádzaní PTRS na nepohyblivý cieľ. Zároveň boli počas zamestnania precvičené rutinné činnosti strelcov-operátorov pri manipulácii s PTRS a nabíjania 30 mm automatického kanónu 2A42.

Zástupca veliteľa 13. mechanizovaného práporu, ktorý zamestnanie riadil, na záver skonštatoval, že úlohy a cieľ zamestnania boli splnené na dobrej úrovni.


Levický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na ZáhoríLevický prápor na Záhorí

Autor: 13. mpr , Foto: por. Šramková, slob. Belák 13. mpr - Dátum: 20.09.2013
Čítanosť: 5555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share