Preskocit navigáciu

Minister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v Afganistane


Minister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v Afganistane

Minister obrany SR Martin Glváč dnes v Trebišove ocenil pamätnými medailami 92 vojakov po návrate z operácie ISAF v Afganistane. Ide o prvých vojakov, ktorí sa vrátili po tragickej udalosti z júla tohto roka, kedy zahynul Daniel Kavuliak a ďalší slovenskí vojaci boli zranení.

„Viem, že ste to tam nemali ľahké. Chcem Vám poďakovať, že po tom, čo sa udialo, ste pokračovali a plnili svoje úlohy. Rovnako chcem poďakovať Vašim blízkym a rodinám, pretože pre nich to bolo možno ešte ťažšie,“ povedal šéf rezortu obrany.

Dnešné ocenenie pre príslušníkov Ozbrojených síl SR nebolo iba za statočnosť a odvahu, ale predovšetkým aj za ich vojenské schopnosti, ktoré naplno prejavili pri plnení každodenných úloh. „Som presvedčený, že pôsobenie v takej náročnej operácii vás v mnohom odborne a profesijne obohatilo,“ uviedol minister Glváč.

Ako ďalej zdôraznil slovenskí vojaci odviedli počas svojho polročného pôsobenia kus dobrej práce. Príslušníci strátnej jednotky skontrolovali viac ako 62.000 vozidiel a 113.000 osôb. Zasahovali vo viacerých prípadoch, keď sa miestni obyvatelia pokúšali nelegálne vniknúť na základňu.

V operácii ISAF v Afganistane v súčasnosti pôsobí 224 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Medzi ich hlavné úlohy patrí stráženie na vstupných bodoch ECP3 a ECP6 na leteckej základni v Kandaháre, príslušníci EOD tímov likvidujú nevybuchnué výbušné prostriedky, ale aj vyhodnocujú možné hrozby. V Afganistaene sa doteraz vystriedalo viac ako 3000 vojakov.


Minister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v AfganistaneMinister obrany M.Glváč ocenil v Trebišove vojakov po návrate z operácie ISAF v Afganistane

Autor: MO SR - KOd , Foto: OS SR - por. Jana Guláková - Dátum: 03.10.2013
Čítanosť: 7580
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share